Foto: stock.xchng

Soču amatpersonas paklusām noalgojušas privātu firmu, lai tā pirms gaidāmajām Ziemas olimpiskajām spēlēm izkautu pilsētā klaiņojošos suņus, vēsta laikraksts "The Independent".

Uzņēmuma "Basya Services" direktors Aleksejs Sorokins apstiprina, ka viņa firma nodarbojas ar suņu "ķeršanu un likvidēšanu". Viņš gan nevēlējās precizēt, vai suņi tiek nošauti vai noindēti, un kas notiek ar to ķermeņiem, raksta laikraksts.

Tas notiek par spīti tam, ka pagājušajā gadā pēc dzīvnieku aizsardzības aktīvistu paustā sašutuma pilsēta publiski atteicās no plāna iznīcināt vairāk nekā 2000 klaiņojošo suņu un kaķu, norāda laikraksts.

Tas ir nepieciešams sacensību dalībnieku drošībai, uzsver Sorokins. Viņš stāsta, ka apmeklējis spēļu atklāšanas ceremonijas mēģinājumu, kur starp dalībniekiem klīdis klaiņojošs suns.

"Nedod Dievs, kaut kas tāds notiktu īstajā atklāšanas ceremonijā. Tas būtu negods visai valstij," laikraksts citē Sorokinu, kurš atteicās atklāt, cik suņu uzņēmums ir nogalinājis, jo tas esot "komercnoslēpums".

Suņu likvidēšanu Sorokins raksturo kā sabiedrisko pakalpojumu, bet klaiņojošos dzīvniekus sauc par "bioloģiskajiem atkritumiem", norādot, ka Sočos izplatās "trakumsērgas epidēmija".

"Es esmu par cilvēka tiesībām iet pa ielu, nebaidoties no suņu bara uzbrukuma," viņš skaidro.

Klaiņojošo suņu medīšana Krievijā ir kļuvusi par pierastu praksi, skaidro "The Independent". Sterilizācija nav izplatīta, bet daudzi cilvēki dzīvniekus vienkārši pamet uz ielas, uzsver laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!