Foto: AFP/Scanpix
Plūdu postītā Fidži svētdien izsludināja ārkārtas stāvokli daudzviet valstī un brīdināja tūristus uz laiku atturēties no valsts apmeklēšanas, spēcīgajām lietavām un vējam turpinot postīt Klusā okeāna salu valsti.

Amatpersonas norādīja, ka nevar garantēt valsts viesu drošību plūdu dēļ, kas jau prasījuši divas dzīvības. Vairāk nekā 5000 cilvēki bijuši spiesti pamest savas mājas un glābiņu meklēt evakuācijas centru patversmēs.

Tā kā nolauzti koki, zemes noslīdējumi un pārplūdušas upes ir pārrāvušas ceļus uz starptautisko Nadi lidostu un meteorologi sola, ka nelabvēlīgie laikapstākļi turpināsies līdz otrdienai, Fidži amatpersonas lūgušas lidsabiedrības apturēt tūristu vešanu uz valsti vismaz līdz pirmdienai.

"Fidži valdība šādu lēmumu nelabprāt pieņēma, lai garantētu starptautisko tūristu un Fidži pilsoņu, kas vēlas atgriezties Fidži, drošību un ērtības," paziņoja tūrisma ministrs Aijazs Sajeds Kaijums.

Šāds lēmums vēl nekad nav pieņemts no tūrisma atkarīgajā Fidži.

Nacionālā lidsabiedrība "Air Pacific" paziņojusi, ka ir atcēlusi visus valstī ienākošos reisus, nodrošinot vien daļu izejošo reisu pasažieriem, kas jau ir piereģistrējušies Nadi lidostā, kur izlidošanu gaida simtiem ārvalstu pasažieru.

Ārkārtas stāvoklis izsludināts plūdu vissmagāk skartajās teritorijās, lai padarītu efektīvāku plūdu seku novēršanas koordināciju.

Janvārī pēc sešu dienu ilgām lietavām Fidži plūdos gāja bojā 11 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!