Foto: Reuters/Scanpix

Policija Krievijā ielenkusi šokolādes fabriku, kas pieder Ukrainas prezidenta Petro Porošenko uzņēmumam "Roshen", vēsta "Radio Brīvā Eiropa".

Ļipeckā esošās rūpnīcas ieeju nobloķējuši maskās tērpti policisti, ziņo Krievijas mediji. Rūpnīcas direktors Konstantīns Vakoņins un vietējā policija aģentūrai "Interfax" komentārus sniegt atteikusies.

Tikmēr aģentūra UNIAN ziņo, ka "Roshen" preses centrs apstiprina, ka trešdienas rītā bloķēts rūpnīcas darbs, un norāda, ka uzskata šo Krievijas varasiestāžu rīcību par nelikumīgu.

"Konditorejas korporācija "Roshen" uzskata, ka nodokļu pārbaudes veikšana iepriekš izvirzītas pretenzijas ietvaros šādā veidā ir nepieļaujama un nelikumīga," teikts uzņēmuma paziņojumā.

Krievijas drošības struktūru darbinieki ielauzušies arī uzņēmuma īpašumos Sencovo un Kosirevkas ciemos, papildina "Roshen".

Maskavas un Kijevas attiecības nopietni ir iedragājusi Krimas okupācija un konflikts Ukrainas austrumos. Martā Porošenko apsūdzēja Krievijas amatpersonas par iejaukšanos plānos pārdot Ļipeckas rūpnīcu.

Novembrī "Roshen" atlaida aptuveni 400 darbinieku, norādot, ka samazina savu darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!