Foto: stock.xchng
Polijas tiesa trešdien nolēma izdot Vācijai Izraēlas slepenā dienesta "Mossad" aģentu, kas tiek turēts aizdomās par saistību ar palestīniešu grupējuma "Hamas" militārā komandiera Mahmuda al Mabhuha slepkavību.

"Tiesa ir nolēmusi Uri Brodski nodot Vācijas varasiestādēm tiesāšanai," pēc slēgtās tiesas sēdes sacīja Varšavas reģionālās tiesas tiesnesis Tomašs Talkjevičs.

"Tiesa nelēma par to, vai Brodskis ir vainīgs viņam inkriminētajā pārkāpumā, tiesa tikai pārbaudīja, vai izraidīšanas lūgums atbilst formālajām prasībām un vai aizdomās turamais ir pareizi identificēts," viņš sacīja.

Polijas varasiestādes Brodski arestēja Varšavas lidostā jūnija sākumā, pastāvot aizdomām, ka viņš palīdzējis kādam "Mossad" Dubaijas operācijas dalībniekam tikt pie Vācijas pases.

Berlīne bija izdevusi starptautisko aresta orderi Brodska aizturēšanai un lūdza Varšavu to izdot. Izraēla savukārt aicināja to nosūtīt atpakaļ uz mājam.

Kā jau vairākkārt ziņots, 20.janvārī luksusa viesnīcas istabā Dubaijā tika atrasts nogalināts viens no "Hamas" militārā spārna dibinātājiem Mahmuds al Mabhuhs. Izmeklēšana liecina, ka viņš ticis sazāļots un pēcāk nosmacēts. Dubaijas policija ir pārliecināta, ka slepkavība ir Izraēlas slepenā dienesta "Mossad" roku darbs.

26 "Mossad" aģentiem, kas piedalījās Mabhuha slepkavībā, bija Lielbritānijas, Īrijas, Francijas Vācijas un Austrālijas pases, norāda Dubaijas izmeklētāji. Daudzos gadījumos dokumenti bijuši viltoti vai arī iegūti nelegālā ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!