Foto: AFP/Scanpix

Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis Polijas radio ēterā paziņojis, ka Krievija vairs nevar cerēt uz to, ka tai izdosies atgriezties pie iepriekšējām attiecībās ar Rietumu pasaules valstīm pēc agresijas pret Ukrainu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Mums vajag pārskatīt attiecības ar Krieviju. Valsts, kas izmanto agresiju pret citu Eiropas valsti un kaimiņu, nevar cerēt, ka mēs atgriezīsimies pie attiecībām – bizness visu pirms," teica ministrs.

Pēc viņa vārdiem, tuvāko starptautisko tikšanos laikā šis jautājums ir jāapspriež.

Sikorskis atzīmējis, ka ekonomisko sankciju ieviešana pret Krieviju ir ar mērķi panākt rezultātus ilgtermiņa perspektīvā, taču Ukrainai nepieciešama palīdzība jau šodien. Viņš piebildis, ka šajā jautājumā visvairāk Ukrainai var palīdzēt ASV.

Komentējot pēdējos notikumus Ukrainā, ministrs sacījis: "ASV ir tāda paruna: ja kaut kas izskatās pēc pīles, pēkšķ kā pīle, tad tā ir pīle. Tāpēc tā noteikti ir agresija."

Jau vēstīts, ka ceturtdien Ukrainas iekšlietu ministra Arsēnija Avakova padomnieks Zorjans Škirjaks paziņojis par Krievijas armijas iebrukumu Ukrainā.

"Espreso TV" ēterā viņš sacīja: "Jāatzīmē, ka noticis plaša mēroga Krievijas Federācijas armijas militārs iebrukums Ukrainas teritorijā. Tas norit vairākos virzienos. Šodien ar savām darbībām Krievijas Ģenerālštābs cenšas šķelt Pretterorisma operācijas kaujinieku spēkus, lai pārņemtu kontroli apdzīvotās vietas Donbasā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!