Foto: AFP/Scanpix

Polija otrdien paziņoja, ka uzdos bruņotajiem spēkiem meklēt Otrā pasaules kara laika vilcienu, kurā varētu atrasties nacistu salaupītās bagātības.

"Aizsardzības ministrs ir nosūtījis tehnisko aprīkojumu pārmeklēt teritoriju, lai noskaidrotu, vai vilciens patiešām pastāv," aģentūrai AFP sacīja Polijas aizsardzības ministrijas pārstāvis Jaceks Sonta.

Piektdien augsta ranga Polijas Kultūras ministrijas amatpersonas paziņoja, ka ir "par vairāk nekā 99% pārliecinātas," ka, balstoties uz ģeoloģiskā radara informāciju, ir atrasts bruņuvilciens.

Polijas policijas pirmdien bloķēja piekļuvi iespējamajai vilciena atrašanās vietai gar vilciena sliedēm netālu no Valbžihas pilsētas Polijas dienvidrietumos, lai novērstu iespējamus incidentus.

Pasaules mediju interesi izraisīja divu cilvēku - Polijas un Vācijas pilsoņu paziņojums, ka viņi ir atraduši bruņuvilcienu, kurā atrodas dažādas vērtslietas, dārgmetāli un rūpnieciskie materiāli.

Jau gadiem klīst baumas, ka Otrā pasaules kara beigās pazuda divi Nacistiskās Vācijas vilcieni, kuros, iespējams, atradās salaupītās bagātības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!