Foto: stock.xchng
Polijas parlamenta opozīcijā esošā konservatīva partija "Likums un taisnīgums" ceturtdien paziņoja, ka Polijā netiks ieviests eiro, ja tā uzvarēs rudenī paredzētajās parlamenta vēlēšanās.

"Mana valdība (...) noteikti nestrādās pie eiro ieviešanas Polijā," reportieriem Varšavā sacīja partijas premjerministra amata kandidāte Beāta Šidlo.

"Aizmirstiet šo slikto domu, ja vien jūs nevēlaties, lai Polija kļūtu par otru Grieķiju," viņa piebilda.

Jaunākās sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka gandrīz 70% Polijas iedzīvotāju nevēlas pievienoties eiro zonai.

Iestājoties Eiropas Savienībā (ES) 2004.gadā, Polija uzņēmās saistības ieviest eiro, tomēr šim procesam nav noteikta gala termiņa.

Polijas valdošā partija "Pilsoniskā platforma" ir solījusi, ka līdz šī gada beigām valsts izpildīs Māstrihtas kritērijus, lai iestātos eiro zonā.

Tomēr "Pilsoniskās platformas" līderi ir uzsvēruši, ka Polija eiro zonā iestāsies tikai pēc tam, kad tiks atrisinātas bloka parādsaistību problēmas.

Augstais bezdarbs un noklausīšanas skandāls, kurā iesaistīti partijas politiķi, ir veicinājis "Pilsoniskā platforma" reitingu krišanos, toties atbalsts "Likums un taisnīgums" pēdējā laikā ir pieaudzis.

Jau vēstīts, ka par Polijas prezidentu vēlēšanu otrajā kārtā maijā tika ievēlēts "Likums un taisnīgums" pārstāvis Andžejs Duda, kurš valsts galvas amatā augustā nomainīs Broņislavu Komorovski no "Pilsoniskās platformas".

Parlamenta vēlēšanas Polijā ir paredzētas septembra beigās vai oktobra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!