Polijas apelāciju tiesa ceturtdien atstāja spēkā pirmās instances tiesas spriedumu izdot Vācijai Izraēlas izlūkdienesta aģentu Uri Brodski, par kuru pastāv aizdomas, ka viņš saistīts ar Dubaijā notikušo palestīniešu kustības "Hamas" militārās kustības līdera Mahmuda al Mabhuha slepkavību.

"Apelāciju tiesa atstāja spēkā pirmās instances tiesas lēmumu par labu izdošanai uz Eiropas ordera pamata," Varšavas tiesas tiesnesis sacīja žurnālistiem. Izraēlas pilsonis Uri Brodskis Vācijai tiks izdots 10 dienu laikā.

Berlīne pieprasījusi Brodska izdošanu, pastāvot aizdomām, ka viņš ieguvis Vācijas pasi viltus ceļā. Šo dokumentu izmantojis viens no slepkavu komandas, kas janvārī Dubaijā nogalināja "Hamas" militārā spārna izveidotāju Mabhuhu.

19.jūlijā Brodska advokāti iesniedza apelācijas prasību, norādot, ka Polijas likumos šāda izdošana aizliegta, ja nodarījums, par ko izvirzītas apsūdzības, bijis politiski motivēts.

20.janvārī luksusa viesnīcas istabā Dubaijā tika atrasts nogalināts viens no "Hamas" militārā spārna dibinātājiem Mahmuds al Mabhuhs. Izmeklēšana liecina, ka viņš ticis sazāļots un tad nosmacēts. Dubaijas policija ir pārliecināta, ka slepkavība ir Izraēlas izlūkdienesta "Mossad" roku darbs.

26 "Mossad" aģentiem, kas piedalījās Mabhuha slepkavībā, bija Lielbritānijas, Īrijas, Francijas Vācijas un Austrālijas pases, norāda Dubaijas izmeklētāji. Daudzos gadījumos dokumenti bijuši viltoti vai arī iegūti nelegālā ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!