Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Poltavas apgabalā kara komisariātos nav ieradusies puse vīriešu, kuri saņēmuši pavēstes, vēsta ziņu vietne "Korrespondent.net".

"No tiem karaklausībai pakļautajiem, kas saņēma pavēstes, gandrīz 50% neieradās," paziņoja Poltavas apgabala kara komisārs Boriss Pavlovs. Par spīti tam, ka iedzīvotāju apziņošana ir veikta par "gandrīz 100%", cilvēku atsaucība ir ļoti zema, viņš norāda.

Tikmēr apgabalā vislielākā aktivitāte vērojama Kremenčukas rajonā, viņš papildināja.

Kremenčukas kara komisārs Romāns Sušķo žurnālistiem pastāstīja, ka uz pavēstēm reaģēt nesteidz rezerves virsnieki, tikmēr karavīru atsaucība ir augsta.

"Karavīri paši nāk uz komisariātu, brīvprātīgo ierindnieku aktivitāte ir diezgan augsta. Bet rezerves virsnieki pat pēc pavēstes saņemšanas nesteidz ierasties," viņš norāda. No vairākiem simtiem Kremenčukas rajonā reģistrētajiem rezerves virsniekiem ieradušies ir ne vairāk par desmit, viņš paskaidro.

Ukrainas austrumos jau kopš pērnā gada aprīļa notiek cīņas ar Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem. Līdzās Ukrainas armijai karadarbībā piedalās arī brīvprātīgo bataljoni. Tikmēr valstī izsludināti jau četri mobilizācijas viļņi.

Ukrainas premjers Arsēnijs Jaceņuks janvārī ierosināja Ukrainas armiju palielināt no esošajiem 184 000 līdz 250 000 vīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!