Ukrainas prezidents Petro Porošenko trešdien parakstījis likumu par sankcijām pret Krieviju, kas paredz ierobežojošus pasākumus pret kaimiņvalsts fiziskajām un juridiskajām personām, vēsta aģentūra UNIAN.

Ukrainas parlaments likumu par sankcijām pieņēma jau 14. augustā. Tas paredz vairāk nekā 20 veida ierobežojumus, tai skaitā energoresursu tranzīta pārtraukšanu.

Likums ļaus valdībai jau tuvākajā laikā iesniegt Nacionālās drošības un aizsardzības padomei izskatīšanai sankciju sarakstu pret 172 fiziskām un 65 juridiskām personām no Krievijas un virknes citu valstu, kuras atbalsta Krievijas agresiju Ukrainā.

Sankcijas tikšot vērstas tikai pret ārvalstu pilsoņiem, kuri saistīti ar Ukrainas suverenitātes pārkāpšanu. Viens no likuma nosacījumiem paredz aizliegumu Krievijas pilsoņiem privatizēt Ukrainas uzņēmumus, ziņo UNIAN.

Vēstīts, ka pēc martā notikušās Krimas okupācijas un aneksijas nemieri sākās Ukrainas austrumu reģionos. Aprīlī bruņotas prokremlisko kaujinieku bandas ieņēma valsts un drošības iestāžu ēkas Luhanskas un Doņeckas apgabalos. Promaskaviskie separātisti ir pasludinājuši Doņeckas un Luhanskas "republikas".

Tiek uzskatīts, ka kaujās, kas notiek šajos reģionos, piedalās ne tikai Kremļa atbalstīti un apbruņoti kaujinieki, bet arī Krievijas armijas karavīri. Maskava savu saistību ar šiem notikumiem gan noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!