Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien Ukrainas spēki nogalinājuši aptuveni 100 prokrieviskos kaujiniekus un iznīcinājuši septiņas bruņutehnikas vienības, savukārt pirmdien tiks publicēti pierādījumi par kaujinieku veikto Mariupoles apšaudi, par Ukrainas prezidenta Petro Porošenko paziņojumu vēsta aģentūra UNIAN.

"Vakar likvidētas sešas "Grad" iekārtas, to skaitā četras no sešām, ar kurām apšaudīta Mariupole. Vakardienas laikā iznīcināti aptuveni 100 kaujinieki, septiņas bruņutehnikas vienības," prezidents svētdien paziņojis Nacionālās Drošības un aizsardzības padomes sēdē.

Visi pretinieka mēģinājumi uzbrukt Ukrainas armijas pozīcijām saskārās ar profesionālu karavīru pretestību. Kopumā trīs pēdējās dienās nogalināti 600 pretinieka karotāju, paziņoja Poršenko.

Tāpat viņš norādīja, ka Ukrainas Drošības dienests (UDD) ir aizturējis prokrievisko kaujinieku artilērijas uguns koriģētāju Mariupolē, kurš pašlaik sniedzot liecības.

"Rīt no rīta mēs publiskosim uguns koriģētāja pierādījumus, kurš strādāja, lai raķetes trāpītu precīzi dzīvojamos kvartālos," norādīja Porošenko.

Savukārt Aizsardzības ministrija informē, ka laika posmā no 17. līdz 24. janvārim likvidēti 805 kaujinieki, 23 tanki, 67 kaujas mašīnas, 18 "Grad" iekārtas, 21 lielgabals un 21 autotransporta vienība.

Aizvadītās diennakts laikā krituši četri un ievainoti 17 Ukrainas karavīri, svētdien informē pretterorisma operācijas (ATO) preses centrs.

Vēstīts, ka sestdien ar "Grad" un "Uragan" raķetēm apšaudīti Mariupoles dzīvojamie rajoni, laupot vismaz 30 dzīvību, bet vairāk nekā 90 cilvēki ievainoti. Kijeva un Rietumi notikušajā vaino prokrieviskos kaujiniekus. Raķetes šautas no prokrivisko spēku kontrolētās teritorijas, secina EDSO.

Pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Aleksandrs Zaharčenko sestdien paziņoja, ka ir sākts uzbrukums Mariupolei. Ukrainas Aizsardzības ministrija ziņo, ka prokrieviskie spēki uzbrūk visā frontes līnijas garumā.

Pēdējās dienās ievērojami saasinājusies situācija Ukrainas austrumos. Kijeva paziņoja, ka kaujinieki, to skaitā Krievijas armijas regulārās vienības sākušas aktīvas uzbrukuma operācijas.

Ukrainas spēki smagās kaujās šonedēļ zaudēja mēnešiem aizsargātās pozīcijas Doņeckas lidostā.

Tikmēr pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Zaharčenko piektdien paziņoja, ka DTR vairs nepiedalīsies miera sarunās ar Kijevu, un draudēja ieņemt visu Doņeckas apgabalu.

Eiropas Savienība (ES), situācijai Ukrainā pasliktinoties, aicina Krieviju uzņemties atbildību par karu Ukrainā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!