Foto: AP/Scanpix

Vissarežģītākā situācija Ukrainas nemierīgajos austrumos aizvadītajā diennaktī bijusi pie Luhanskas apgabala Ščastjas pilsētas, atsaucoties uz pretterorisma operācijas štābu, vēsta aģentūra UNIAN.

Kaujinieki pagājušajā naktī ar mīnmetējiem, tankiem un artilēriju apšaudīja Ukrainas karavīrus, kuri aizsargā šo pilsētu un stratēģisko objektu - Luhanskas termoelektrostaciju (TES), teikts paziņojumā.

Luhanskas TES ar elektrību nodrošina aptuveni 1,5 miljonus Luhanskas apgabala ziemeļu daļas iedzīvotāju. Kā TES izskatījās septembrī, var redzēt šeit

Tāpat pagājušajā diennaktī kaujinieki izveidojuši uguns pozīcijas Veselojegorā un dzīvojamo ēku aizsegā divas stundas apšaudījuši Ukrainas vienības.

Pavisam aizvadītajā diennaktī prokrieviskie spēki uguns pārtraukšanas režīmu pārkāpuši 45 reizes, informē pretterorisma operācijas preses centrs.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievijas anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kaujas nav izdevies apturēt pamieram, kas septembra sākumā noslēgts Minskā. Lai gan Kremlis 12. oktobrī paziņoja, ka militārās "mācības" Ukrainas pierobežā ir beigušās un karavīri atgriežas bāzēs, NATO atzina, ka reālas un vērā ņemamas darbības karaspēka atvilkšanai no robežas nav novērotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!