Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas prezidenta Vladimira Putina izteikumi, ka Krievija var ieņemt Kijevu divu nedēļu laikā, ir izrauti no konteksta, otrdien paziņojis viņa vecākais ārpolitikas padomnieks Jurijs Ušakovs.

"Izteikti šie vārdi vai nē, es uzskatu, ka citāts, ko jūs piesaucat, ir izrauts no konteksta un tam ir pilnīgi cita nozīme," Ušakovs norādīja žurnālistiem.

Jau ziņots, ka Itālijas laikraksts "La Repubblica" pirmdien publiskoja nedēļas nogalē notikušā Eiropas Savienības (ES) samita debašu kopsavilkumu.

Laikraksts ziņoja, ka Putins telefonsarunā ar Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žozē Manuelu Barrozu draudējis, ka var ieņemt Kijevu divu nedēļu laikā.

"La Repubblica" norādīja, ka Putins atteicies atbildēt uz jautājumiem par Krievijas karavīriem, kuri šķērsojuši robežu ar Ukrainu, un ķēries pie draudiem.

"Tā patiesībā nav problēma (..). Ja es gribēšu, es Kijevu ieņemšu divu nedēļu laikā," saskaņā ar laikraksta ziņoto Putins sacījis Barrozu.

Ušakovs kritizēja Barrozu par telefonsarunas satura apspriešanu, paziņojot, ka tas pārkāpj diplomātiskās prakses ietvarus un nav nopietna politiķa cienīgi.

Neraksturīgi īsajā preses konferencē Ušakovs atteicās atbildēt uz žurnālistu jautājumiem par Krievijas karavīru klātbūtni Ukrainā, vienīgi paziņoja, ka "atbilstoši paskaidrojumi jau ir sniegti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!