Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins brīdinājis, ka Rietumu pasaulei "nevajag ar mums ielaisties", atgādinot, ka Krievija ir viena no vadošajām kodolieroču valstīm, vēsta "The Telegraph".

Putins norādījis, ka Krievijai ir bruņotie spēki un savs kodolieroču arsenāls, tāpēc ir gatava jebkurai agresijai. Par to viņš stāstījis kādā jauniešu nometnē ezera krastā netālu no Maskavas.

"Mēs esam tālu no tā, lai būtu iesaistīti jebkāda mēroga konfliktā. Mēs negribam to, taču mums vienmēr jābūt gataviem atvairīt jebkuru agresiju, kas vērsta pret Krieviju," teicis Putins.

Viņš jauniešiem pastāstījis, ka ilgstošās bruņotās cīņas Ukrainas austrumos notiek tādēļ, ka Kijeva atteikusies veidot sarunas.

"The Telegraph" ziņo par kādu studentu, kas sarunas laikā veicis piezīmi, ka viņš neesot dzirdējis nevienu negatīvu komentāru par Putina prezidentūru. Putins smaidot atbildēja, ka svarīga ir "objektivitāte".

Medijs atzīmē, ka Putina balss tonis mainījies, kad apspriesta Ukrainas tēma. Viņš apsūdzējis ASV un Eiropas Savienību par "antikonstitucionālu" bijušā prezidenta Viktora Janukoviča noņemšanu no amata un aizstāšanu ar eiropeiski noskaņotu valdību. Krievijas prezidents paskaidrojis, ka Ukrainas austrumu daļas iedzīvotāji nepiekrita Janukoviča noņemšanai, un tāpēc tagad ir pakļauti "rupjam militāram spēkam" no valdības lidmašīnām, tankiem un artilērijām.

"Ja tās ir mūsdienu Eiropas vērtības, tad esmu visaugstākajā pakāpē vīlies," teicis Putins.

Viņš salīdzinājis Ukrainas militārās operācijas valsts austrumos ar Ļeņingradas aplenkumu Otrā pasaules kara laikā: "Ukrainas armija ielenc pilsētas un mazus ciematus ar mērķi iznīcināt infrastruktūru. Tas man diemžēl atgādina Otro pasaules karu."

Jau ziņots, ka Ukrainas un Rietumu valstu valdības paudušas nosodījumu pret Krieviju, jo tā iebrukusi Ukrainas teritorijā, kā arī piegādājusi karaspēku un militāru tehniku separātistiem. Krievija apsūdzības noliedz, paziņojot, ka Kijevas paziņojumu mērķis ir maldināt Ukrainas iedzīvotājus. Konflikta laikā bojā gājuši jau vairāk nekā 2000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!