Ļaudis, kas Donbasā piedalās cīņās pret Kijevas varu prokrievisko separātistu pusē, ir brīvprātīgie, kas par to nesaņem algu, ceturtdien gada lielajā preses konferencē paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Visi cilvēki, kas pēc sirds aicinājuma izpilda savu pienākumu, vai brīvprātīgi piedalās kādās kaujas darbībās, tai skaitā Ukrainas dienvidaustrumos, nav algotņi, jo viņi par to naudu nesaņem," paziņoja Putins, atbildot uz jautājumu par Krievijas militāro klātbūtni Ukrainā.

Putins konferencē arī uzsvēra, ka, ja Kijeva vēlas mieru, tad tai ir jāciena Donbasa iedzīvotāju intereses. Tikmēr Krievija turpināšot palīdzēt Donbasam, Putina teikto atstāsta aģentūra "RIA Novosti".

Krīze Ukrainā ir jāatrisina ar politiskiem līdzekļiem, un ne ar spiedienu, vai tas būtu ekonomiskā blokāde, vai ieroču pielietošana, uzsvēra Putins.

Preses konferencē Putins atkārtoti pauda arī citu jau iepriekš Kremļa pausto nostāju, piemēram, ka starptautiskās sankcijas pret Krieviju nav par Krimas aneksiju, bet gan "atmaksa par Krievijas vēlmi saglabāties kā nācijai un civilizācijai".

Komentējot Rietumu un Krievijas attiecības, Putns norādīja, ka "lāci vienmēr mēģinās pieķēdēt".

Vēstīts, ka Austrumukrainā notiek Ukrainas armijas un prokrievisko separātistu sadursmes. Kijeva un Rietumi uzskata, ka Maskava ne tikai atbalsta prokrieviskos kaujiniekus, bet arī Ukrainā iesūta savus karavīrus un tehniku pār vairākus simtus garu robežas posmu, kas neatrodas Ukrainas varasiestāžu kontrolē.

Krievija savu militāro klātbūtni Ukrainā turpina noliegt. Tikmēr Kremļa politologs Sergejs Markovs intervijā portālam "Delfi.lt" pieļāva, ka Krievija varētu atzīt savu "ierobežotu klātbūtni" Ukrainā, bet ne agrāk, kā savu "militāro klātbūtni Ukrainā atzīs amerikāņi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!