Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien izsludinājis pilnu kaujas gatavību Ziemeļu flotē un atsevišķās Rietumu kara apgabala, kā arī Gaisa desanta karavīru vienībās, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Iepriekš neizziņotajā kaujas gatavības pārbaudē iesaistīti 38 000 karavīru, 3360 tehnikas vienību, 41 kuģis, 15 zemūdenes, 110 lidmašīnu un helikopteru, precizēja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Ziemeļu flote ir atbildīga par Krievijas ziemeļrietumu aizsardzību, tās bāzes atrodas Barenca jūrā. Ziemeļu flote ietilpst Rietumu kara apgabalā, kurā iekļauta arī Baltijas flote. Rietumu kara apgabalam pakļautas arī gaisa desanta vienības.

Paziņojums nāk klajā laikā, kad medijos un sabiedrībā turpinās diskusijas par Krievijas prezidenta ilgās prombūtnes iemesliem. Putins publiski nav redzēts kopš 5. marta.

13. martā Kremlis izplatīja foto un video no Putina tikšanās ar Augstākās tiesas vadītāju. Atsevišķos medijos gan tika apšaubīts, vai foto un video nav no agrāk notikuša pasākuma.

Tikmēr "Flightradar24" dati liecina, ka pirmdien Sanktpēterburgā nosēdusies Krievijas valdības lidmašīna, ko bieži izmanto Putins.
Kremlis iepriekš paziņoja, ka pirmdien Sanktpēterburgā Putins tiksies ar Kirgizstānas prezidentu Almazbeku Atambajevu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!