Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, tiekoties ar šogad pirmo reizi Krievijas Kaļiņingradas apgabalā notiekošā festivāla "Golosjaščij KiViN" dalībniekiem un organizatoriem, apliecinājis, ka jūt līdzi lietuviešiem, un aicinājis viņus pārcelties uz Krieviju, sestdien vēsta tīmekļa medijs RBC.

Viņš arī norādījis uz to, ka daudzi cilvēki pamet Lietuvu.

"Drīz jau nebūs kam braukt [uz Kaļiņingradas apgabalu]. Cik Lietuvā agrāk bija padomju laikos?" vaicāja prezidents.

Kaļiņingradas apgabala gubernatora vietas izpildītājs Nikolajs Cukanovs atbildēja, ka padomju laikos Lietuvā bijuši 3,5 miljoni iedzīvotāju, bet tagad tur esot palikuši 1,4 miljoni.

"Vairāk nekā puse iedzīvotāju ir aizbraukuši no valsts. Lai brauc pie mums," Putina teikto citē ziņu aģentūra TASS.

Vienlaikus Putins mudinājis nepriecāties par grūtībām, ar kurām sastopas kaimiņvalstis.

"Problēmu pietiek visiem. Nepriecāsimies par to, ka viņiem ir problēmas. Risināsim savējās," sacīja Putins.

Pēc tam Cukanovs sacīja: "Lietuvieši mums jau sen nav konkurenti, bet ar poļiem, protams, gadi trīs četri, un panāksim arī poļus."

Krievijas Jautro un atjautīgo kluba (KVN) festivāls "Golosjaščij KiViN" notiek kopš 1995.gada, bet 1996.gadā tas no Maskavas pārcēlās uz Jūrmalu. Tradicionāli komandu sacensības notika Dzintaru koncertzālē.

KVN ilggadējais vadītājs Aleksandrs Masļakovs jau janvārī paziņoja, ka šogad festivāls notiks Krievijā. Ne visas komandas var doties uz ārzemēm, turklāt Latvijas varasiestādes valstī varot neielaist atsevišķus žūrijas locekļus, skaidroja Masļakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!