Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien nosodījis Vašingtonu par atteikšanos dalīties ar informāciju Sīrijas jautājumā un paziņoja, ka dažiem Maskavas "partneriem vienkārši ir biezputra smadzenēs".

Krievijas lidmašīnas kopš 30.septembra veic uzlidojumus Sīrijā. Maskava apgalvo, ka gaisa triecieni vērsti pret teroristu organizācijas "Islāma valsts" pozīcijām, bet Rietumi pārmetuši Krievijai, ka uzlidojumos cietuši galvenokārt Sīrijas mērenie nemiernieki, kas cīnās pret Damaskas režīmu.

"Mēs bieži dzirdam, ka mūsu piloti uzbrūk nepareizajiem mērķiem, nevis "Islāma valstij"," ekonomikas forumā Maskavā sacīja Putins, paziņojot, ka Krievija ir lūgusi Vašingtonai iedot mērķu sarakstu, bet Vašingtona atteikusies.

"Atbilde bija: "Nē, mēs neesam tam gatavi," sacīja Putins.

"Tad mēs padomājām vēlreiz un uzdevām vēl vienu jautājumu: "Tad pasakiet, kur mums nevajadzētu uzbrukt." Arī nekādas atbildes," sacīja Putins.

"Tas nav joks. Es to neizdomāju," viņš piebilda, jautājot, kā tādā gadījumā iespējams strādāt kopā.

"Es domāju, ka dažiem no mūsu partneriem vienkārši ir biezputra smadzenēs, viņiem nav skaidras izpratnes par to, kas patiesībā notiek valstī un kādus mērķus viņi tiecas sasniegt," sacīja Putins.

Runājot par ASV vadītās koalīcijas sīriešu nemierniekiem nomesto munīciju, Putins norādīja, ka tā var nonākt nepareizajās rokās.

Krievijas prezidents nedēļas nogalē atzina, ka Maskava vēlas atbalstīt Sīrijas režīmu, norādot, ka Krievijas uzdevums ir "stabilizēt leģitīmās varasiestādes un radīt apstākļus politiskā kompromisa meklēšanai."

"Mēs netiecamies pēc kaut kādas vadības Sīrijā," uzsvēra Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!