Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēstījis – tic ziņām, ka krievu desantnieki, kuri otrdien, 26.augustā, tika sagūstīt Ukrainas teritorijā, patiešām apmaldījās, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

"Patiesībā tā ir taisnība un es šobrīd runāju nopietni. Es ticu, ka viņi [krievu desantnieki] apmaldījās, jo tur nav iezīmētas robežlīnijas," jauniešu forumā, kurā viņš piektdien, 29.augustā, piedalās, sacīja Putins. Krievijas prezidents sacīja, ka šīs desmit militārpersonas ātri atgriezīsies mājās Krievijā.

"Mēs ar [Ukrainas prezidentu] Petro Porošenko par šo jautājumu runājām un viņš man apsolīja, ka krievu karavīrus nosūtīs uz Krieviju tāpat, kā mēs esam rīkojušies ar Ukrainas karavīriem," Putinu citēja ziņu aģentūra "Interfakss".

Krievijas prezidents arī sacījis, ka Ukrainas armijas komandieri nolēmuši neizmantot humanitāro koridoru, kuru iepriekš solīja atvērt separātisti. "Es domāju, ka tā ir liela kļūda, kura novedīs pie jauniem upuriem," sacīja Putins.

Putins atkārtoti uzvēra, ka mudina Ukrainu sākt pārrunas ar separātistiem.

Jau vēstīts, ka Ukraina otrdien, 26.augustā, paziņoja, ka tās militāristi sagūstījuši desmit Krievijas desantniekus, kuri bija šķērsojuši robežu. Jau toreiz Krievija paziņoja, ka tās desantnieki patrulējuši pierobežā un vienkārši apmaldījās.

Savukārt nākamajā dienā Kijeva paziņoja, ka Krievijas armija ir iegājusi Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!