Foto: AP/Scanpix

Indijas okeāna Reinjonas salas iedzīvotājiem turpinot pārmeklēt piekrasti cerībā atrast kādu lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pērn pazudušās reisa MH370 lidmašīnas detaļu, svētdien tomēr nav attaisnojušās cerības, ka vairāki jaunatrastie priekšmeti ir šīs lidmašīnas atlūzas.

Izrādījies, ka priekšmets, ko cilvēki atnesa, domājot, ka tās varētu būt lidmašīnas durvis, ir kādas mājas kāpņu fragments. Vilties likuši arī citi atradumi. Tomēr Malaizija aicinājusi reinjoniešus turpināt meklējumus.

Kā tikmēr vēsta laikraksts "Telegraph", kāds vīrs, kas rūpējas par pludmales uzkopšanu, stāstījis, ka šopavasar sadedzinājis izskalotu sēdekli un vairākus koferus, neiedomājoties, ka tie varētu būt saistīti ar lidmašīnas pazušanu. Līdzīgos stāstos dalījošies arī citi cilvēki.

Kāds avots, kas informēts par izmeklēšanas gaitu, izteicies, ka Reinjonas iedzīvotāji patlaban esot aizrāvušies ar salas piekrastes pārlūkošanu gluži kā ar apslēptas mantas meklēšanu.

Jau ziņots, ka trešdien atrastā lidmašīnas spārna atlūza oficiāli identificēta kā "Boeing 777" daļa, svētdien apliecinājis Malaizijas transporta ministrs Liou Tjonlai.

Pēc viņa teiktā, atrastā flaperona piederību lidmašīnai "Boeing 777" atzinušas gan Francijas varas iestādes, gan kompānija "Boeing", gan ASV Nacionālā transporta drošības valde, gan Malaizijas Civilās aviācijas departments.

Divus metrus garā atlūza nedēļas nogalē tika nosūtīta uz Franciju, kur eksperti noskaidros, vai tā tiešām ir daļa no lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pērn pazudušās reisa MH370 lidmašīnas "Boeing 777".

Kā ziņots, lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda pērn 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Līdz šim, neraugoties uz intensīvo meklēšanu, nedz okeāna dzīlēs, nedz virs ūdens nebija izdevies atrast nekādas pazudušās lidmašīnas pēdas.

Kā norādījis ministrs, Malaizijas aviācijas nozares izmeklētāji cenšas sazināties ar vairākām aviācijas organizācijām reģionā, cerot uz informāciju par citām iespējamām atlūzām, kas, iespējams, tur atrastas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!