Foto: Reuters/Scanpix

Prettiesiskā Krimas aneksija kļuvusi par Krievijas iesaldētu konfliktu un ātra risinājuma tam nav, norādījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Ministrs norādīja, ka patīk vai nē - prettiesiskā Krimas aneksija ir kļuvusi par iesaldētu konfliktu. "Starptautiskā sabiedrība to [Krimas aneksiju] neatzīst. Ir spēkā Eiropas Savienības noteiktie liegumi kompānijām un pilsoņiem izvērst visa veida ekonomisko sadarbību, investīcijas vai sakarus ar Krimas pussalu. Mēs to uzskatām par Ukrainas teritoriju, Krievija to uzskata par savu teritoriju. Vai mēs redzam šeit ātru risinājumu? Nē. Mēs ātru risinājumu šeit neredzam. [Tomēr] mēs nevaram un nedrīkstam šo jautājumu noņemt no starptautiskās dienaskārtības," pauda Rinkēvičs.

Runājot par saspīlējuma pieaugumu Austrumukrainā, Rinkēvičs pauda, ka viņš nesteigtos ar tā dēvētās Minskas vienošanās apglabāšanu. "Vienošanās izpilde ir joprojām aktuāla. Mēs redzam saasinājumu, [tomēr] es domāju, ka mums jākoncentrējas visas iesaistītās puses uz šo vienošanos maksimālu izpildi," teica ārlietu ministrs, norādot, ka Eiropas Savienības vienošanās par sankciju pagarināšanu pret Krieviju, apliecina to, ka vienošanās pilnībā netiek pildīta.

"Vai mēs esam laimīgi par to, kā tiek pildītas Minskas vienošanās? Nē. Vai ir kāda alternatīva? Es tādu šobrīd neredzu. Slēgsim vēl vienu vienošanos? Taisīsim jaunu karu? Protams, ka nē. Līdz ar ko es domāju, ka mums ir jādara maksimālais gan divpusēji, gan Eiropas Savienībai, gan plašākā kontekstā arī starptautiskai sabiedrībai, lai ar visiem līdzekļiem panāktu šīs vienošanās pildīšanu. Alternatīvas nav," atzina ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!