Roma gatavo papildu vilcienus, dzeramā ūdens krājumus un tūkstošiem gultas vietu, sagaidot, ka pāvesta Jāņa Pāvila II nāve izraisīs vienu no lielākajiem svētceļnieku pieplūdumiem pēdējos gados.
Ticīgie visā pasaulē sēro un aizlūdz par pāvesta Jāņa Pāvila II aiziešanu mūžībā

Kad izplatījās ziņa par pāvesta nāvi, Sv.Pētera laukumā sestdienas naktī sapulcējās vairāk nekā 130 tūkstoši cilvēku. Strādnieki jau uzstāda norādījumu zīmes, kas palīdzēs atrast ceļu miljoniem cilvēku, kurus gaida ierodamies turpmākajās dienās sakarā ar pāvesta bērēm.

Amatpersonas sagaida, ka tikai pāvesta bēru dienā vien pilsētas ielas pārpludinās vismaz divi miljoni cilvēku, un tas ir daudz vairāk par tiem 250 tūkstošiem cilvēku, kuri piepildīja Sv.Pētera laukumu, kad māte Terēze tika iecelta svēto kārtā, kas bija viens no vispopulārākajiem notikumiem Jāņa Pāvila II pontifikāta laikā.

Atvadīšanās no Jāņa Pāvila II varētu sākties jau pirmdien. Itālijā izsludinātas četru dienu sēras un valsts karogi ir nolaisti pusmastā.

Lai palīdzētu izvietot apmeklētājus, būs atvērti vismaz trīs stadioni, arī Romas Olimpiskais stadions. Itāliešu svētceļotājiem pievienosies ticīgie no tālām zemēm, arī no Polijas, kas gribēs atdot pēdējo godu trešajam visilgāk valdījušajam pāvestam.

Lai palīdzētu viņiem, transporta darbinieki sola nodrošināt papildu vilcienus un autobusus un ierīkot pagaidu autostāvvietas, tādējādi atvieglojot Romas jau tā haotisko satiksmes sistēmu.

Darbā iesaistās simtiem brīvprātīgo, kas palīdz ierīkot pagaidu tualetes un dzeramā ūdens ņemšanas vietas.

Roma ir bijusi svētceļojumu vieta gadsimtiem ilgi, taču sagaidāms, ka pāvesta bērēs ieradīsies vēl nepieredzēti liels cilvēku skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!