Foto: RIA Novosti/Scanpix

Piektdien turpinās kauja par Ukrainas spēku kontrolēto Doņeckas lidostu, kuras laikā Krievijas atbalstītie kaujinieki ielauzušies vienā no kompleksa ēkām, vēsta aģentūra UNIAN.

"Kaujinieki sāka uzbrukumu mūsu pozīcijām. Viņi nomētāja mūsu pozīcijas ar dūmu svecēm. Dūmu aizsegā ielauzās vecā termināļa pirmajā stāvā," paziņoja pretterorisma operācijas štāba preses centra vadītājs Vladislavs Selezņevs.

"Uz šo brīdi pusi šī vecā termināļa stāva mūsu karavīri ir atguvuši. Cīņa turpinās," informē Selezņevs.

Piektdienas pievakarē Ukrainas mediji vēsta, ka daļa vecā lidostas termināļa ir liesmās.

Šonedēļ internetā publicēts no prokrievisko kaujinieki puses filmēts video par kauju pie Doņeckas lidostas.

Vēstīts, ka Doņeckas lidosta pēdējās dienās piedzīvo pa vairākiem uzbrukumiem dienā.

Bijušais Ukrainas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs Nikolajs Malomužs Ukrainas medijiem skaidroja, ka Minskas miera sarunās spriests par Doņeckas lidostas apmaiņu pret citām teritorijām pie Doņeckas. Tomēr lidostas nodošana pretiniekam radītu priekšnosacījumus, lai Krievijas puse tur izveidotu spēcīgu militāro bāzi, apgalvo Malomužs, papildinot, ka Krievija lidostu grib ieņemt tuvākajās dienās.

Ukrainas karavīri, kuri aizsargā kaujās sagrauto lidostu, trešdien atvairījuši četrus uzbrukumus, bet ceturtdien sešos no rīta sākusies jauna kaujinieku ofensīva.

Svētdien lidosta piedzīvojusi vairākus tanku uzbrukumus, bet kādā video redzams, kā kaujinieki no mīnmetēja apšauda lidostu, uguni koriģējot ar bezpilota lidaparātu.

Ukrainas austrumos kopš aprīļa notiek kaujas ar Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem, kas vēlas Ukrainas teritoriju atdalīšanu. Kijeva un Rietumvalstis apsūdz Kremli kaujinieku atbalstīšanā un sava karaspēka iesūtīšanā Ukrainā. Maskava šīs apsūdzības noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!