Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājs Dominiks Štrauss-Kāns, kurš izpelnījies nopēlumu par ārlaulības sakaru ar kādu fonda ekonomisti, ir ļoti nopietni kļūdījies, bet nav vainojams pilnvaru ļaunprātīgā izmantošanā, sestdien paziņoja fonda valde.

"Nav bijusi uzmākšanās, protekcionisms vai cita veida vadītāja pilnvaru ļaunprātīga izmantošana," teikts valdes paziņojumā. "Tomēr valde uzskata, ka incidents pelnījis nožēlu un tas atspoguļo nopietnu kļūdu lēmumos."

Valde pieņēmusi Štrausa-Kāna atvainošanos un turpinās ar viņu strādāt, žurnālistiem sacīja SVF izpilddirektors Šakurs Šālans.

59 gadus vecā Štrausa-Kāna ārlaulības sakaru ar viņam pakļautu bijušo SVF Āfrikas departamenta augsta ranga darbinieci ungārieti Pirošku Naģi izmeklēja fonda ētikas komiteja.

Augustā, kad SVF samazināja štatus, Naģi atkāpās no amata un tagad viņa strādā Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankā (ERAB).

Pastāvēja aizdomas, ka Naģi, aizejot no darba fondā, saņēmusi nepamatoti lielu pabalstu, tomēr izmeklētāji norāda, ka šādiem minējumiem nav pamata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!