Foto: Vida Press
Nevienam nav noslēpums, ka dzīve abās Korejās – Dienvidkorejā un Korejas Tautas Demokrātiskajā republikā (Ziemeļkorejā) – ir ļoti atšķirīga, bet tagad kāds vācu fotogrāfs izdevis grāmatu, kurā dzīves kvalitātes abās valstīs ir parādītas īpaši uzskatāmā veidā.

Pirmo reizi šī Dītera Leistnera uzņemto fotogrāfiju sērija bija apskatāma izstādē "Korejas spēks: Dizains un identitāte", kas pagājušā gada augustā notika Frankfurtē, bet tagad mākslinieks laidis klajā arī grāmatu ar nosaukumu "Korea-Korea".

Savā foto projektā Leistners centies pēc iespējas līdzīgākos apstākļos uzņemt sadzīviskas ainiņas no kosmopolītiskās un liberālās Dienvidkorejas un militārās huntas kontrolētās Ziemeļkorejas.

Kā redzams, fotogrāfs abās Korejās centies dzīvi salīdzināt gan sabiedriskajā transportā, gan kafejnīcās, gan dažādās citās publiskās vietās.

Oficiālu atļauju pirmo reizi apmeklēt Phenjanu fotogrāfs saņēma 2006. gadā, bet līdzīgas bildes no Dienvidkorejas galvaspilsētas Seulas tapušas 2012. gadā.

Lai gan atšķirības starp abām valstīm ir vairāk nekā uzkrītošas, Leistners vēl uzsver, ka arī viņa paša tautieši pavisam nesen - līdz pat 1989. gadam - Rietumvācijā (VFR) un Austrumvācijā (VDR) dzīvoja relatīvi līdzīgā nošķirtībā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!