Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) aizturējis Oļegu Bugrovu, kas savulaik uzdevās par Maskavas atbalstīto teroristu pašpasludinātās "Luhanskas Tautas republikas" (LTR) aizsardzības ministru.

Pēc interneta resursa "Fontanki.ru" ziņām, Burgovs tiek turēts aizdomās par to, ka kompānijai Ustjlugā, kura ietilpst Krievijas miljonāra Genādija Timčenko holdingā, piegādājis caurules, kas bijušas lietotas vai izrādījušās pakaļdarinājumi. Kāda konkrēti loma Burgovam bijusi šajā darījumā, nav paskaidrots.

Bijušais LTR "aizsardzības ministrs" vēstījis, ka ievietots izmeklēšanas izolatorā, kas formāli pieder Tieslietu ministrijai, taču to izmanto FDD.

Bugrovs apcietināts uz mēnesi pēc FDD Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala Izmeklēšanas dienesta lūguma. Ierosināta krimināllieta par krāpšanu īpaši lielos apmēros.

Krāpniecības lieta, kas saistīta ar kompāniju "Ustjluga Oil" (tās agrākais nosaukums bija "Rosneftbunker") un kurā figurē Bugrovs, tiek izmeklēta kopš 2014.gada vasaras. Tiek izskatīta versija, ka viens no uzņēmumiem kompānijai "Ustjluga Oil" piegādājis viltotas vai lietotas caurules, uzdodot tās par jaunām. Nodarītie zaudējumi sniedzas miljonos rubļu.

Ukrainas pilsonis Bugrovs ir kādreizējais milicijas īpašo uzdevumu vienības "Berkut" darbinieks. 2014.gadā viņš iestājās pašpasludinātās LTR bruņotajos spēkos un pērnā gada augustā ieņēma LTR "aizsardzības ministra" amatu. 2015.gada 16.janvārī Burgovs tika atcelts no ministra amata. Pēc neoficiālām ziņām, Burgovs mēģinājis panākt LTR vadoņa Igora Plotņicka gāšanu.

Uz Bugrovu attiecas Eiropas Savienības (ES) noteiktās sankcijas, un Ukrainas valdība viņu uzskata par teroristiskas organizācijas locekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!