Foto: Kadrs no video
Kāda afgāņu māte, kuras dēls nogalināts grupējuma "Taliban" kaujinieku uzbrukumā, iesaistījusies bruņotā kaujā, kurā iznīcināti vairāk nekā 20 uzbrucēji, vēsta "Radio Brīvā Eiropa" (RFE).

Par Rezagulu sauktā sieviete ķērusies pie ieroča un granātām, lai palīdzētu policijai atsist "Taliban" uzbrukumu, kad viņas 27 gadus vecais dēls tika nogalināts kaujinieku uzbrukumā policijas kontrolpostenim 17. novembrī Afganistānas Farāhas provincē.

"Es biju tik saniknota, ka paņēmu ieroci un sāku šaut pa viņiem un mest rokas granātas. Es trāpīju visiem, kas mums tuvojās. Viņi šāva un šāva, bet mēs šāvām pretī," Rezagula pastāstīja RFE Afganistānas nodaļai.

Sieviete lēš, ka viena pati kaujā Bālābolūkas rajonā nonāvējusi "aptuveni desmit talibus".

Policijas kontrolposteni, kurš atrodas līdzās Rezagulas mājai, uzbrukuma rītā sargāja viņas vīrs Abduls Sattars, dēls un vēl divi policisti. Uzbrukums bija daļa no plašākas "Taliban" ofensīvas, kura laikā notika vairāki vienlaicīgi uzbrukumi Bālābolūkā, norāda policija.

"Tas sākās ap pieciem rītā. Viņi uzbruka ar "kalašņikoviem", rokas granātām un visa veida ieročiem," stāsta Rezagula. Tā kā divi vīrieši viņas ģimenē ir policisti, ieroči sievietei nav sveši, tomēr līdz šim viņai neesot nācies tos pielietot.

Kopā ar Rezagulu kaujā piedalījusies arī viņas vedekla un jaunākais dēls. "Es palīdzēju [policistiem] pielādēt "kalašņikovus"," atklāj Rezagulas vedekla Fatima. "Un es arī metu rokas granātas. Mani ievainoja kājā. Mans vīrs tajā dienā gāja bojā mocekļa nāvē," viņa papildina.

Savukārt 15 gadus vecais Rezagulas dēls palīdzējis, pienesot patronas un granātas, ziņo vietējie mediji.

Kauja turpinājusies līdz vēlam vakaram, kad kaujinieki atkāpās, stāsta sievietes. Amatpersonas informē, ka Bālābolūkas kaujā pavisam nogalināti 27 un ievainoti 32 kaujinieki.

Rezagulas ģimenes māja apšaudē gandrīz pilnībā nopostīta.

Sievietes stāstu apstiprina Farāhas policijas šefs Abduls Razaks Jakobi, slavējot ģimeni, "sevišķi drosmīgās afgāņu sievietes" par to "ārkārtīgo drosmi un varonību".

"Taliban" kaujinieki tajā dienā uzbruka reģionālas valdības ēkai un rajona policijas iecirknim, kā arī vairākiem kontrolposteņiem, atklāj Farāhas gubernators Mulla Saīds Mohammads.

Uzbrukumos bijuši iesaistīti aptuveni 700 kaujinieki, lēš amatpersonas. Informācija gan nav neatkarīgi pārbaudāma, norāda RFE.

Video, no kura ņemts ekrānuzņēmums, apskatāms šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!