Foto: AP/Scanpix

Krievijā pabeigta Ukrainas kara lidotājas Nadeždas Savčenko lietas izmeklēšana un šī lieta nosūtīta prokuratūrai, pirmdien paziņojis Krievijas Izmeklēšanas komitejas oficiālais pārstāvis Vladimirs Markins.

Savukārt lidotājas advokāts Nikolajs Polozovs pastāstījis, ka noraidītas visas advokātu prasības, tostarp prasība iztiesāt lietu Maskavā, zvērināto piesēdētāju klātbūtnē.

Kad prokuratūra apstiprinās apsūdzības slēdzienu, Savčenko lieta tiks nodota tiesai. Šobrīd nav zināms, kura tiesa to iztiesās.

Kā izteicies Markins, izmeklēšana esot norisinājusies "spēcīga Ukrainas un Eiropas cilvēktiesību aizstāvju spiediena apstākļos".

Jau ziņots, ka Maskava 33 gadus veco Savčenko vaino divu Krievijas žurnālistu nāvē Ukrainas austrumos, pret viņu ierosināta arī krimināllieta par nelikumīgu robežas šķērsošanu.

Savčenko savu vainu noliedz, un decembra beigās viņas advokāti iepazīstināja ar dokumentiem, kas liecina, ka brīdī, kad žurnālisti iekļuva mīnmetēju ugunī, Savčenko jau atradās promaskavisko kaujinieku gūstā, kas viņu vēlāk aizveda uz Krieviju.

Pēdējo desmit mēnešu laikā nav parādījušies nekādi jauni pierādījumi, kas liecinātu, ka Savčenko ir vainīga viņai inkriminētajās apsūdzībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!