Foto: Shutterstock
Zinātnieki noskaidrojuši, kā tieši senās Meksikas kanibālu rituālu veicēji ēduši savus upurus.

Kā vēsta ārvalstu mediji, zinātnieki noskaidrojuši, ka apmēram 6. gadsimtā pirms mūsu ēras indiāņi ir cepuši un vārījuši cilvēka gaļu, bet pēc tam to apbēruši ar čili pipariem un citām garšvielām.

Par to liecinot spāņu un meksikāņu arheologu atrasto kaulu krāsa.

Pētījuma materiāli apkopoti izdevumā "Archaeometry".

Uz galvaskausu un garo kaulu atlūzām, kas datēmajas ar 6.-4.gs. pirms mūsu ēras, atrastas griezumu, traumu, kā arī termiskas apstrādes pēdas.

Tomēr daudz vairāk zinātniekus ieinteresējusi atrasto kaulu sarkanīgā un dzeltenā nokrāsa, kas izveidojusies vēl pirms apglabāšanas. Pētot kaulu struktūru, tekstūru un morfoloģiju, eksperti spējuši nodalīt reiz izceptās mirstīgās atliekas no tām, kas savulaik tikušas vārītas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!