Foto: AFP/Scanpix
Odesas prokrieviskā kustība "Antimaidans" pasludinājusi "Odesas tautas republikas" izveidi un aicina iedzīvotājus bloķēt satiksmi pilsētas ielās, vēsta "Korrespondent.net".

"No šīs dienas Odesas vara tiek pasludināta par Odesas tautas republiku, kur visa vara pieder tikai tās teritorijā dzīvojošajai tautai," teikts internetā publicētā paziņojumā.

Iedzīvotāji tiek aicināti ceturtdien bloķēt satiksmi pilsētas ielās, lai radītu maksimāli lielus sastrēgumus.

Tomēr jau pēc brīža parādījās informācija, ka paziņojums ir maldinošs.

"Odesas republikas" pasludināšana ir dezinformācija vai provokācija, paziņojis viens no Odesas "Antimaidana" līderiem Artjoms Davidčenko. Maldinošo informāciju varēja izplatīt vai nu kāds "karstgalvji", vai provokatori, viņš norāda.

Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas. Ukraina valdība ir pasludinājusi pretterorisma operāciju pret bruņotajām grupām.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie "zaļie cilvēciņi" - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!