Foto: Reuters/Scanpix

Prokrieviskie kaujinieki, kuri atrodoties vietā, kur nogāzās lidsabiedrības "Malaysia Airlines" lidmašīna, apliecinājuši, ka ļaus glābējiem un izmeklētājiem piekļūt avārijas vietai, atsaucoties uz Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) teikto, piektdien, 18.jūlijā, vēsta mediji.

Starptautisko sabiedrību uztrauca tas, ka notikuma vieta nav norobežota un tajā pulcējas cilvēki. Savukārt lidmašīnas melna kaste nokļuvusi prokrievisko kaujinieku rokās, kuri solījuši to nogādāt Maskavā.

Taču raidsabiedrība BBC norāda, ka sarunās ar Ukrainas, Krievijas un EDSO pārstāvjiem kaujinieku grupas apņēmušās norobežot avārijas vietu un atļaut izmeklētājiem tai piekļūt. Prokrieviskie kaujinieki pauduši, ka ļaus Ukrainas un starptautiskajiem avārijas izmeklētājiem un EDSO novērotājiem nokļūt avārijas vietā.

Separātisti EDSO arī apsolījuši, ka sadarboties ar Ukrainas varasiestādēm visos jautājumos, kas varētu rasties izmeklēšanas laikā.

Tikmēr Ukrainas dienesti pavēstījuši, ka piektdienas rītā avārijas apkaimē atrasts

121 līķis. Lidmašīna kopumā atradās 298 cilvēki. Ukrainas dienesti gan norādījuši, ka bruņoto kaujinieku klātbūtne avārijas vietā traucē glābēju darbu.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 17.jūlijā Doņeckas apgabalā Ukrainā nokritusi pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar aptuveni 300 cilvēkiem uz klāja, kas lidojusi no Amsterdamas uz Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru. Ukrainas amatpersonas ir paziņojušas, ka lidaparāts notriekts ar pretgaisa aizsardzības raķeti "Buk", tajā vainojot prokrieviskos kaujiniekus.

Ukrainas austrumos, kur notiek pretterorisma spēku un prokrievisko kaujinieku cīņas, lidaparāti ir notriekti jau iepriekš. Pēdējais tāds gadījums bija 14. jūlijā Luhanskas apgabalā, kad tika notriekta Ukrainas armijas transporta lidmašīna "An-26".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!