Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdienas vakarā vairākos Ukrainas austrumu ciemos Maiorskā, Redkodubā, Černuhinā, Novogrigorovkā, kā arī Ščastjas pilsētas apgabalā prokrieviskie kaujinieki turpinājuši apšaudes.

Saskaņā ar pretterorisma operācijas vadības sniegto informāciju, vēl piektdienas, 19. decembra, rītā situācija reģionā saglabājusies saspringta, ziņo "Pravda.com.ua".

"Sākot no plkst. 18.20 līdz pat plkst. 00.35 teroristi šāva mūsu pozīciju virzienā Maiorskā, Redkodubā, Černuhinā un Novogrigorovkā, bet pie Ščastjas pa Ukrainas karavīriem šauts ar granātmetēju," ziņo preses centrs. Ukrainas puse ziņo, ka pamieru neievērojot tikai prokrieviskie kaujinieki, taču ukraiņi uz šīm provokācijām nereaģējot.


Vēstīts, ka Austrumukrainā notiek Ukrainas armijas un prokrievisko separātistu sadursmes. Kijeva un Rietumi uzskata, ka Maskava ne tikai atbalsta prokrieviskos kaujiniekus, bet arī Ukrainā iesūta savus karavīrus un tehniku pār vairākus simtus garu robežas posmu, kas neatrodas Ukrainas varasiestāžu kontrolē.

Krievija savu militāro klātbūtni Ukrainā turpina noliegt. Tikmēr Kremļa politologs Sergejs Markovs intervijā portālam "Delfi.lt" pieļāva, ka Krievija varētu atzīt savu "ierobežotu klātbūtni" Ukrainā, bet ne agrāk, kā savu "militāro klātbūtni Ukrainā atzīs amerikāņi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!