Foto: AFP/Scanpix

Viens no pašpasludinātās "Luhanskas tautas republikas" līderiem Igors Plotņickis paziņojis par vēlmi iestāties Krievijas sastāvā, norādot, ka tas ir tikai laika jautājums, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

"Vēlētos iestāties Krievijas sastāvā. Ir ļoti vienkārši to pateikt, bet tas vēl nenozīmē, ka tam atbilstam," viņš teicis.

Plotņickis norādījis, ka tuvākajā laikā separātistiem nepieciešams "sinhronizēt tautas, ekonomiku, politiku, izpratni un likumus. Mentalitāte un garīgums mums jau sen ir sinhronizēta, mēs esam vienoti. Tāpēc iestāšanās Krievijas sastāvā ir tikai laika jautājums".

Iepriekš Plotņickis paziņojis par "Jaunkrievijas republiku" skaita pieaugumu.

Jau vēstīts, ka trešdien pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Aleksandrs Zaharčeno pastāstījis par "Jaunkrievijas" plānu.

Par Jaunkrieviju Krievijas impērijas laikā sauca Ukrainas dienvidu daļu. Tagad šo apzīmējumu, attiecinot uz Ukrainas austrumu un dienvidu reģioniem, labprāt lieto gan separātisti, gan Krievijas mediji un krievu šovinisti.

Ziņots, ka kaujinieki un Krievijas karavīri ir izveidojuši četras trieciengrupas, kurās ir ap 25 000 vīru.

Lai gan Kremlis 12. oktobrī paziņoja, ka militārās "mācības" Ukrainas pierobežā ir beigušās un karavīri atgriežas bāzēs, NATO atzina, ka reālas un vērā ņemamas darbības karaspēka atvilkšanai no robežas nav novērotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!