Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pašpasludinātās "Doņeckas tautas republikas" (DTR) līderis Aleksandrs Zaharčenko atcēlis ikdienas Ukrainas himnas izpildīšanu skolās pirms pirmās stundas, vēsta "RIA Novosti".

Separātistu līderis gatavojas izmeklēt gadījumus, kad skolotāji liek skolēniem dziedāt himnu.

"Ukrainas himnas izpildīšanu – to absolūti nedrīkst pieļaut. Ja ir tādi fakti [par himnu], lūdzu ziņot pa "karsto līniju" – kurās skolās, kas to darīja. Par katru faktu solu, ka atbrauks cilvēki, pajautās, kāpēc. To vajag novērst," paziņojis Zaharčenko, piebilstot, ka to var uzskatīt par "politisku diversiju".

Viņš atzinis, ka "saprotu, ka ne visi atbalsta mūsu idejas, dažiem mēs esam ienaidnieki… Bet šajā stundā durt nazi mugurā – tā ir pati briesmīgākā nodevība". Runājot par jauno paaudzi, Zaharčenko sacījis, ka "jaunā paaudze ir mūsu pamatuzdevums".

Tiek norādīts, ka DTR pagaidām nav savas himnas.

Jau vēstīts, ka aprīļa sākumā, neatzīstot prezidenta varas maiņu, Doņeckas un Luhanskas apgabalus separātisti pasludināja par "tautas republikām", kuras pēc maijā rīkotajiem referendumiem paziņoja par suvērēnām, izveidojot Jaunkrievijas savienību

Kijeva DTR un "Luhanskas tautas republiku" neatzīst. Kopš aprīļa Kijeva pret separātistiem uzsāka pretterorisma operācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!