Nepālas galvaspilsētā Katmandu kādas daudzstāvu mājas drupās atrasts brīnumainā kārtā izdzīvojis 18 gadus vecs pusaudzis, ziņo CNN.

Pēc Pembas Tamanga izvilkšanas pūlis dejojis un kliedzis gaviļu saucienus. Viņš izcelts uz nestuvēm un bijis apžilbināts no gaismas. Glābējs un Nepālas bruņotās policijas spēku inspektors Lakšmens Basnets atklāj, ka jaunietis spējis atbildēt uz jautājumiem un neizrādījis nekādas nopietnu ievainojumu pazīmes.

Viņš nogādāts pagaidu slimnīcā, kuru izveidojusi no Izraēlas ieradusies brīvprātīgo glābēju komanda.

Sākumā glābēji sadzirdējuši jaunieša balsi, kura nākusi no drupu kalna apakšas un tad aptuveni piecas stundas centušies līdz viņam aizrakties. Uzzinājuši, ka netālu iespējams atrasts izdzīvojušais, palīgā ieradušies arī ASV glābēju komanda ar apmācītiem suņiem un speciālām cilvēku meklēšanas tehnoloģijām.

Tamangu izglābusi laimīga nejaušība - dzelzsbetona blokus no viņa atstatus noturējis blakus esošais motocikls, pret kuru tie nokrituši.

7,8 balles stiprajā zemestrīcē gājuši bojā vairāk nekā 6100 cilvēki, bet ievainoti vismaz 12 000. Joprojām turpinās meklēšanas darbi, un pieaug mirušo skaits, taču vienlaikus saglabājas cerība atrast vēl citus izdzīvojušos.

Savulaik pēc zemestrīces Haiti kāds vīrietis brīnumaini izdzīvojis pēc 27 septiņām dienām zem gruvešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!