Foto: AFP/Scanpix

Sievietēm nevajadzētu smieties publiskajās vietās – pasaules priekšā, jo "viņām ir jāsaglabā godaprāts", otrdien paziņojis Turcijas vicepremjers Bilents Arindžs, vēsta "The Guardian".


Arindžs, kurš ir viens no valdošās Taisnīguma un attīstības partijas dibinātājiem, uzstājies ar ziņojumu, kurā paudis nožēlu par "mūsdienu sabiedrības morālo pagrimumu".

Tāpat viņš paudis nosodījumu Turcijas "ziepju operām", ko pārrāda visi valsts plašsaziņas līdzekļi, jo tās "veicina paviršu dzīvesveidu". 

Tāpat politiķis nosodīja pārmērīgo automašīnu lietošanu un pārlieku biežu mobilo telefonu izmantošanu, ko "sievietes izmanto, lai no tā neatietu stundām un apmainītos receptēm". 

Tāpat Arindžs uzskata, ka ikdienas sarunām ģimenē jānotiek aci pret aci, nevis attālināti.

Vicepremjera uzstāšanās izraisījusi sašutumu Turcijas sociālo tīklu lietotāju vidū. Tajos pausts gan izbrīns par viņa runas saturu, gan apsūdzības Arindža pārstāvētajai partijai.

"Mums ir jādzird laimīgu sieviešu smiekli," raksta kāds blogeris. Savukārt kāds "Twitter" lietotājs atcirtis: "Beidziet mums mācīt morāli, un mēs neskaitīsim to naudu, ko esat nozaguši". Šis komentārs tapis ar atsauci uz pagājušajā Turciju satricinājušo korupcijas skandālu, kurā iesaistīts pašreizējais Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!