Foto: Reuters/Scanpix
Valdības armijas bruņutehnika pametusi opozicionāru pilsētas Hamas centru, ceturtdien informē telekanāls CNN.

Sīrijas informācijas aģentūras SANA izplatītajā paziņojumā teikts, ka "stabilitātes un drošības atjaunošana pilsētā ir pabeigta".

Kā norādījuši Sīrijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji, Hamas operācijā iesaistītās armijas vienības atgriežas pastāvīgās dislokācijas vietās. Sīrijas cilvēktiesību atktīvisti savukārt pavēstījuši CNN, ka bruņutehnika ir tikai pārvietojusies no pilsētas centra uz piepilsētu rajoniem.

Kā ziņots, smago armijas tehniku pilsētā ieveda 31. jūlijā , lai apspiestu masu protesta demonstrācijas. To dalībnieki pieprasīja prezidenta Bašara al Asaada atkāpšanos. Apšaudēs tika nogalināti vairāk nekā 200 cilvēku.

Sīrijā kopš marta notiek protesti, kuru dalībnieki pieprasa lielāku demokrātiju. Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms vaino nekārtībās "bruņotas teroristu bandas", kuras atbalstot islāmisti un ārvalstu aģitatori.

Pēc starptautiskās nevalstiskās organizācijas "Avaaz" ("Balss") datiem, Sīrijas varas iestādes, vēršoties pret protestiem, ir nogalinājušas vairāk nekā 1600 cilvēkus un aizturējušas 26 000, no kuriem vairāk nekā 12 000 vēl atrodas apcietinājumā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!