Foto: Reuters/Scanpix
Sīrijas galvaspilsētā Damaskā piektdien nograndis sprādziens, kurā nogalināti un ievainoti vairāki cilvēki, atsaucoties uz Sīrijas televīzijas ziņoto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sprādzienā un tā radītajā triecienvilnī vienā no galvaspilsētas rajoniem nogalināti daudzi cilvēki, vairāki cietuši. Sīrijas TV ziņojusi, ka sprādzienā vainojami teroristi.

BBC ziņo, ka starp cietušajiem uz bojāgājušajiem lielākoties ir mierīgie iedzīvotāji. Pēdējā informācija liecina, ka miruši ir vismaz 25 cilvēki, bet cietušo apmēram 46.


Notikuma aculiecinieki ziņojuši, ka sprādziena vietā nekavējoties ieradusies ātrā medicīniskā palīdzība un citi dienesti.

Šis sprādziens nograndis divas nedēļas pēc sprādziena, kuru sarīkoja teroristi un kurā gāja bojā 44 cilvēki. Toreiz Sīrijas televīzijas kanāli vēstīja, ka sprādzieni nogranduši Sīrijas slepenajiem dienestiem piederošā ēkā. Valsts televīzijas kanāls notikušajā vainoja teroristisko organizāciju "Al Qaeda".

Jau vēstīts, ka Sīrijā jau ilgstoši notiek nemieri. Sīrijā kopš marta notiek protesti pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Varas iestādēm vēršoties pret tiem, ir gājuši bojā vairāki tūkstoši civiliedzīvotāju. Arābu sociālistiskā partija "Baath" ir pie varas Sīrijā kopš militārā apvērsuma 1963.gadā. Bašars al Asads kļuva par prezidentu 2000.gadā pēc sava tēva iepriekšējā prezidenta Hafeza al Asada nāves.

Novembra vidū Arābu valstu līga nolēma apturēt Sīrijas delegācijas dalību līgā saistībā ar vairākus mēnešos ilgo vardarbību šajā valstī. Līga arī aicināja savas dalībvalstis atsaukt vēstniekus no Damaskas, kā arī ieviesa ekonomiskās un politiskās sankcijas. Iepriekš sankcijas pret Sīrijas valdošo režīmu ieviesa arī Eiropas Savienība un ASV.

Uzmanību! Nepatīkami kadri!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!