Foto: AFP/Scanpix

Vēlētāju aktivitāte Skotijas neatkarības referendumā varētu būt viena no augstākajām Lielbritānijas vēsturē, vēsta medijs "The Telegraph".

Portāls vēsta, ka uz vēlēšanām varētu būt aizgājuši 84 % balsstiesīgo, kas ir vairāk nekā 1950. gadā, kad Lielbritānijā fiksēta augstākā vēlēšanu aktivitāte – 83,9 %.

Vairākos vēlēšanu iecirkņos pirms atvēršanas jau veidojās garas rindas ar vēlētājiem, vēsta iecirkņu darbinieki, kā arī redzēts, ka daži vēlētāji pirms sava biļetena nodošanas to nobučojuši.

Līdz šim visaugstākā vēlēšanu aktivitāte bija fiksēta 1950. gadā, kad tika piešķirtas vispārējas vēlēšanu tiesības.

Vēlēšanu iecirkņi Skotijā atvērti no septiņiem rītā līdz desmitiem vakarā. Vēlēšanu rezultāti būs zināmi piektdienas, 19. septembra, rītā.
Kopumā vēlēšanām reģistrēti vairāk nekā četri miljoni Skotijas iedzīvotāji, tai skaitā pirmo reizi vēlēšanās var piedalīties 16 un 17 gadus veci jaunieši.

Jau ziņots, ka ceturtdienas rītā Skotijā sākas referendums par atdalīšanos no Lielbritānijas un neatkarības deklarēšanu.

Gadījumā, ja vairākums Skotijas vēlētāju 18. septembra referendumā nobalsos par neatkarību, tad 2016. gada 24. martā reģions izstāsies no Apvienotās Karalistes sastāva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!