Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas ANO miera uzturētājs trešdien Libānas dienvidos nogalināts Izraēlas apšaudes ugunī, paziņoja Spānijas vēstnieks ANO Romans Ojarsuns.

"Ir skaidrs, ka tas notika vardarbības eskalācijas dēļ, un tas nāca no Izraēlas puses," žurnālistiem sacīja diplomāts. Vēstnieks plašāk šo tēmu sarunā ar žurnālistiem neizvērsa.

Tiesa gan, Libānas drošības dienestu amatpersonas jau iepriekš bija paziņojušas, ka miera uzturētājs nogalināts, Izraēlas šāviņam trāpot līdzās ANO bāzei Libānas teritorijā.

Izraēlas triecienā nogalināts 36 gadus vecais kaprālis Fransisko Havjers Sorija Toledo, noskaidrojuši mediji.

Francijas sasauktās ANO Drošības padomes ārkārtas sēdes gaitā Spānijas vēstnieks aicināja veikt vispārēju notikušā izmeklēšanu.

ANO Drošības padome nosodīja ANO miera uzturētāja nogalināšanu apšaudē, kas trešdien līdzās robežai izraisījusies Libānas šiītu grupējuma "Hezbollah" un Izraēlas armijas starpā, un izteica līdzjūtību.

Libānas šiītu kustības "Hezbollah" kaujinieku raķešu uzbrukumā trešdien nogalināti divi Izraēlas karavīri, bet deviņi - ievainoti. Savukārt Izraēlas atbildes triecienos Libānas dienvidos nogalināts viens ANO miera uzturētājs.

"Hezbollah" uzņēmās atbildību par uzbrukumu armijas kolonnai Izraēlas okupētajā Šebaa fermu apvidū - Izraēlas, Sīrijas un Libānas strīdus teritorijā -, pēc visa spriežot, atriebjoties par agrāk notikušo Izraēlas uzbrukumu Golānas augstienēs, kurā tika nogalināti augstu stāvoši kustības biedri.

Izraēla paziņojusi, ka tā pret savu seno ienaidnieci "Hezbollah" varētu spert arī citus soļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!