Foto: AP/Scanpix
Saskaņā ar aculiecinieku stāstīto ceturtdien armija sākusi uzbrukumu Slovjanskas pilsētai, ap kuru kontrolposteņus ir izvietojuši prokrieviskie separātisti, vēsta "Korrespondent.net".

Pie kontrolposteņiem parādījušies bruņoti cilvēki un virs pilsētas lido helikopteri, pilsētā atslēgti telefonu sakari, bet viens no separātistu kontrolposteņiem ir aizdedzies, raksta "Korrespondent".

Pilsētai no vairākām pusēm tuvojoties armijas bruņutransportieri. "LifeNews" ziņo, ka Ukrainas spēki apšaudījuši kontrolpunktu uz Harkovas šosejas, kā rezultātā ir bojāgājušie. 

Vietējie mediji ziņo, ka pirms tam apšaudē pie Slovjanskas ceturtdienas rītā gājuši bojā divi cilvēki.

Ceļa Harkova - Rostova posms Slovjanskā ir slēgts, autovadītājiem liek griezties riņķī, ziņo aculiecinieki. Tāpat esot slēgti veikali un cilvēkiem ieteikts neiziet uz ielas, jo tiek gaidīts Ukrainas armijas uzbrukums, vēsta Krievijas televīzijas kanāls "Rosija 24".

Pilsētas tautas mērs Vjačeslavs Ponomarevs telekanāla "Rossija 24" ēterā paziņojis, ka vietējā pašaizsardzība ir gatava aizsargāt pilsētu. "Mums ir strēlnieku ieroči, automāti un ložmetēji, medību ieroči, granātmetēji, seši bruņutransportieri," viņš paziņojis.

Vēstīts, ka separātistu rokās pagājušajā nedēļā nonāca sešas armijai atņemtas bruņumašīnas.

Ukrainas Drošības dienests trešdien brīdināja, ka, ja prokrieviskie separātisti Doņeckas un Luhanskas apgabalos nenoliks ieročus, tiesībsargāšanas iestādes pielietos visus pieejamos līdzekļus kārtības atjaunošanai valsts austrumos.

"Par spīti lēmumam par amnestiju ļaundari, bet faktiski īsti kriminālnoziedznieki, Doņeckas un Luhanskas apgabalos turpina slepkavot cilvēkus, noturēt administratīvās ēkas, sagrābt ķīlniekus un viņus zvēriski spīdzināt," teikts paziņojumā, kuru izplatījis UDD preses dienests.

Nelikumīgie bruņotie formējumi ne tikai nav nolikuši ieročus, bet turpina pastiprināt savu noziedzīgo darbību, uzsvērts paziņojumā.

Jau ziņots, ka Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki šomēnes Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Ukrainas, Krievijas, Eiropas Savienības un ASV sarunās 17.aprīlī Ženēvā tika pieņemts komunikē par situācijas normalizāciju Ukrainā. Tajā iekļauta prasība par visu nelikumīgo grupējumu atbruņošanu un nelikumīgi ieņemto ēku atbrīvošanu. Austrumukrainas separātistu līderi atteikušies šīm prasībām pakļauties, pieprasot, lai vispirms atkāpjas Kijevas valdība.

Otrdien, kad Austrumukrainā tika atrasti divu līdz nāvei nomocītu cilvēku, arī vietējā "Batkivščinas" politiķa, līķi, Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs valsts austrumos licis atsākt pretterorisma operācijas aktīvu īstenošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!