Foto: Reuters/Scanpix

Šodien notikušajos sprādzienos Sīrijas ziemeļu pilsētā Alepo gājuši bojā vismaz 25 un ievainoto 175 cilvēki, vēsta raidsabiedrība BBC.

Bojāgājušo vidū ir gan karavīri, gan privātpersonas, ziņo Sīrijas oficiālie mediji.

Jau vēstīts, ka līdz šim relatīvi mierīgo Alepo pilsētu Sīrijā piektdien satricināja divi sprādzieni.

Valsts televīzija paziņoja, ka “bruņotas teroristu grupas” uzbrukušas militārās izlūkošanas kompleksam un drošības spēku bāzei, uzbrukumā ievainoti gan civiliedzīvotāji, gan karavīri.

Situācija Sīrijā ir būtiski saasinājusies, kopš sestdien Sīrijas armijas tanku un artilērijas apšaudē valsts trešajā lielākajā pilsētā Homsā tika nogalināti vairāk nekā 260 cilvēki.

Sestdien Krievija un Ķīna izmantoja savas veto tiesības Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomē un bloķēja padomes rezolūcijas projektu asinsizliešanas Sīrijā apturēšanai.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) janvāra beigās atzina, ka vairs nespēj izsekot Sīrijas nemieros bojāgājušo skaitam, bet pirms tam aprēķināja, ka tas pārsniedz 5400 cilvēku. Saskaņā ar organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem bojāgājušo skaits ir apmēram 6000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!