Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bijušais Doņeckas separātistu līderis Igors Girkins (Strelkovs) paziņoja par kustības "Jaunkrievija" dibināšanu, kas nodarbosies ar humānās palīdzības sniegšanu Doņeckas un Luhanskas apgabalā, vēsta Krievijas mediji.

Ceturtdien rīkotajā preses konferencē Strelkovs norādīja, ka nav pārliecināts par Krievijas tiesībsargājošo iestāžu atbalstu, taču kustība darbošoties arī spiediena gadījumā. "Ja tiesībsargājošās iestādes mūs atbalstīs, tad būsim priecīgi, ja liks šķēršļus, tad mums klāsies grūti, bet mēs centīsimies turpināt savu darbu," viņš teica.

Bijušais separātistu līderis atklāja, ka organizācijas kļūs par "uzticamu Donbasa separātistu aizmuguri", jo, viņaprāt, kaujinieki, kas karo separātistu pusē, nesaņem pienācīgu medicīnas palīdzību, bet smagi ievainotie nevar iziet rehabilitāciju.

Pēc Strelkova vārdiem, jaunās kustības uzdevums ir nodrošināt ar naudu un mantām Donbasa iedzīvotājus, kā arī koordinēt visus, kas vēlas viņiem palīdzēt. "Nepieciešama jebkura veida palīdzība. Mēs centīsimies to taisnīgi sadalīt," atzīmēja Strelkovs.

Tāpat viņš sacīja, ka organizācijas pārstāvji centīsies "atmaskot tos, kas sevi sauc par humānām organizācijām un nodarbojas savtīgās interesēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!