Foto: PantherMedia/Scanpix
Glābēji Maskavā piektdienas naktī izglābuši kanalizācijas kolektorā iestrēgušu studenti, kura pa dienu viena pati devās izpētīt pazemes komunikācijas un pazuda, atsaucoties uz avotiem tiesībsargājošajās iestādēs, vēsta aģentūra ”Interfax”.

Maskavas Universitātes pirmā kursa ģeoloģijas studente ap vieniem dienā nokāpa kanalizācijas sistēmā Maskavas ziemeļos. Ap desmitiem vakarā meitenes paziņas ziņoja policijai, ka kopš tā laika no pazemes pētnieces nav saņemtas nekādas ziņas.

Pazudušo studenti ieradās meklēt trīs glābēju un komunālo dienestu brigādes, kuru rīcībā bija pazemes komunikāciju shēmas. Glābēji 20 gadu veco studenti atrada iesprūdušu vienā no kolektora atzariem un ap diviem naktī nogādāja virszemē.

Pēc nokāpšanas pazemē ūdens plūsma meiteni nogāzusi no kājām un nesusi pa straumi, līdz viņa iesprūdusi kādā ejas atzarā, noskaidroja glābēji. Fiziski studente nav cietusi, bet ir šoka stāvoklī piedzīvoto baiļu dēļ.

Maskavas kanalizācijas sistēmā jau iepriekš ir pazuduši cilvēki. 2011. gadā glābēji meklēja divus pazudušus pusaudžus, kuri bija atpalikuši no nelegālas pazemes ekskursijas dzelzceļa stacijas ”Belorusskaja” rajonā, vēsta aģentūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!