Afganistānas talibu nemiernieki piektdien izplatījuši videomateriālu, kurā, pēc visa spriežot, redzams pirms pusgada sagūstītais amerikāņu karavīrs Beuvs Bergdāls.

Nemiernieki pieprasa, lai apmaiņā pret Bergdāla atbrīvošanu tiktu atsvabināti ieslodzītie, kas atrodas amerikāņu pārzinātajos cietumos, paskaidroja talibu runasvīrs.

36 minūtes garajā materiālā 23 gadus vecais Bergdāls redzams dažādos rakursos - vienā materiāla epizodē Bergdāls tērpies armijas uniformā, viņam galvā ir ķivere, bet acis sedz saulesbrilles.

Video arī redzami ASV politiskie līderi, talibu militārās operācijas, kā arī visai skarbas ainas, kas, šķiet, sniedz liecības par kara upuriem civiliedzīvotāju vidū un cietsirdīgo izturēšanos pret ieslodzītajiem amerikāņu cietumos.

"Man ir bail jums to teikt, bet šis karš ir izslīdējis mums no pirkstiem un tas kļūs par mūsu nākamo Vjetnamu, ja vien amerikāņu tauta nemobilizēsies un neapturēs šīs muļķības," sacīja karavīrs.

Bergdāls, kurš pazuda 30.jūnijā Paktijas provincē, ir pirmais amerikāņu karavīrs, kas kopš ASV iebrukuma Afganistānā 2001.gadā nonācis talibu gūstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!