Foto: AFP/Scanpix
Nesenie teroristu uzbrukumi Parīzē radījuši "taustāmus" draudus arī 2016.gada Eiropas čempionāta finālturnīram futbolā, otrdien izteicies Francijā gaidāmo sacensību orgkomitejas prezidents Žaks Lambērs.

"Teroristu draudi bija aktuāli jau kopš paša sākuma," paudis Lambērs. "Kad 2009.gadā rakstīju pieteikumu sacensību organizēšanai, terorisms bija viens no 12 iespējamajiem riskiem sacensību norisē, ko minēju."

"Janvāra notikumi mainījuši, ka teorētisks risks kļuvis par taustāmu. Tomēr, iespējams, ka tas neko daudz drošības speciālistu plānos nemainīs," stāstījis Lambērs.

Kā zināms, 7.janvārī bruņoti islāmisti - brāļi Šerifs un Saīds Kuaši - Parīzē iebruka žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijā, noslepkavojot 12 cilvēkus. Uzbrukuma gaitā šāvēji klieguši "Allāhs ir dižens" un "Mēs esam atriebuši pravieti". Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā pēdējo 40 gadu laikā.

Tāpat Lambērs atklājis, ka Eiropas čempionātam būs seši galvenie sponsori, tomēr tikai viens pagaidām ir apstiprināts - Francijas nacionālais loteriju rīkotājs "Francaise des Jeux".

"Ekonomiskā situācija ir tāda kāda ir. Neesmu satraucies, tomēr šis ir aktuāls jautājums," stāstīja Lambērs.

2016.gada Eiropas čempionāts Francijā risināsies no 10.jūnija līdz 10.jūlijam. Tajā pirmoreiz sacensību vēsturē piedalīsies 24 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!