Foto: Reuters/Scanpix

Teroristi sestdien masveidā pamet sagrābtās pilsētas Doņeckas apgabalā un kolonnās virzās uz apgabala galvaspilsētu, ziņo Ukrainas mediji.

Kā uzskata reģionālie žurnālisti, teroristi cer nostiprināties Doņeckā, savervēt vietējos iedzīvotājus un iegūt resursus. "Tas ir saistīts ar to, ka Ukrainas robežsargu un karavīru darbības rezultātā būtiski samazinājies palīdzības apjoms teroristiem no Krievijas teritorijas. Viņi sāk izjust ieroču, naudas un algotņu trūkumu," ziņo aģentūra "Novosti Donbasa".

Pagaidām kaujinieku kolonnas netraucēti pārvietojas pa Doņeckas apgabala ceļiem, Ukrainas aviācija viņus nebombardē.

Aculiecinieki ziņo, ka Doņeckā jau iebraukusi pirmā teroristu kolonna, kurā ir vairākas smagās automašīnas "Kamaz" un bruņutehnika.

"Pilsētnieki saka, ka tie ir kaujinieki, kas bēg no Slovjanskas, virs kuras šodien pacelts Ukrainas karogs," ziņo vietne "62.ua".

Kā ziņots, sestdienas rītā no kaujinieku kontrolētās Slovjanskas aizbēdzis krievu algotņu bandu vadonis Igors Girkins (Strelkovs) un ievērojama daļa viņa kaujinieku, viņu izveidotie kontrolpunkti un pilsētas administrācija ir pamesta.

Tikmēr aculiecinieki ziņo, ka kaujinieki bēguši arī no Kramatorskas pilsētas un bēgušo kaujinieku kolonnas virzās uz Doņecku. Tiek ziņots, ka autobusu un kravas automašīnu kolonnas ar kaujiniekiem dodas prom arī no Horļivkas pilsētas, virzoties uz Doņecku.

"Tā dēvētie "zemessargi" pilsētu pamet kolonnās, dodas prom. Pilnībā pamet Kramatorsku. Redzējām trīs lielas kolonnas. "Urāli", "Gazeles", mašīnas, kurus viņi atņēmuši vietējiem iedzīvotājiem. Vienkārši milzu pūlis. Aptuveni desmit tūkstoši cilvēku," radio "Vesti" pavēstīja kāds Kramatorskas iedzīvotājs.

Vietējie iedzīvotāji runā, ka tuvākajā laikā gaida Ukrainas armijas ierašanos pilsētā.

Tiek ziņots par kaujinieku automašīnu kolonnu virzību uz Doņeckas pilsētu. "Prokrieviskie kaujinieki atklāj uguni uz tiem, kas viņiem nedod ceļu. Vairums teroristu ir civilistu drēbēs un privātās automašīnās," vēsta tīmekļa medijs "Ostrov".

Pēc jaunākās informācijas, kaujinieki izveidojuši divas transporta kolonnas - vienu veido bruņutehnika, kurā ir vismaz 20 vienības, savukārt otrajā ir džipi, smagās mašīnas "Kamaz" un vieglās automašīnas, kuru skaits pārsniedz divus simtus.

Ukrainas spēki jau ceturtdien pievirzījās cieši klāt teroristu kontrolētajai Slovjanskai.

Ja Ukrainas spēkiem izdosies ieņemt Slovjansku, tas būs viņu līdz šim lielākais panākums pretterorisma operācijā. 120 000 iedzīvotāju lielā pilsēta promaskavisko kaujinieku kontrolē nonāca 6.aprīlī.

Kā ziņots, Kijeva 20.jūnijā izsludināja vienpusēju ugunspārtraukšanu, kas piektdien tika pagarināta vēl uz trim dienām. Taču pirmdienas vakarā prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka vienpusējā ugunspārtraukšana pagarināta vairs netiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!