Foto: Kadrs no video
Internetā publicētā videoierakstā divi islāmistu kaujinieki, kuri apgalvo, ka ir decembrī Volgogradā notikušo teroraktu sarīkotāji, piedraudējuši ar uzbrukumiem februārī gaidāmo Ziemas olimpisko spēļu Sočos laikā, vēsta ārvalstu mediji.

"Mēs esam sagatavojuši dāvanu jums un visiem tūristiem, kas ieradīsies," teikts video paziņojumā. "Tas būs par visām musulmaņu asinīm, kas katru dienu tiek izlietas visā pasaulē, vai tā būtu Afganistāna, Somālija, Sīrija, visa pasaule," videopaziņojumā pauž vīrieši.

"Tā būs mūsu atriebība," viņi brīdina.

29. un 30. decembrī notikušajos pašnāvnieku spridzinātāju uzbrukumos Volgogradā gāja bojā 34 cilvēki. Video teikts, ka šos terorkatus sarīkoja grupējums "Vilajat Dagestan" un Irākas kaujinieku grupējums.

Pagājušajā gadā rīkot uzbrukumus olimpiādes laikā jau piedraudēja Ziemeļkaukāza nemiernieku līderis Doku Umarovs.

Tikmēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir uzsvēris, ka spēlēs Sočos būs drošas. Vērienīgajā drošības operācijā olimpiādes laikā piedalīsies 40 000 policistu un karavīru.

Krievijas Federālais Drošības dienests (FSB) novēros internetu un sekos telefona zvaniem, aizdomīgas darbības palīdzēs atklāt bezpilota lidaparāti.

Ziemas olimpiskajās spēlēs piedalīsies aptuveni 6000 sportistu, treneru un amatpersonu no 90 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!