Palestīniešu tiesību aizstāvju organizācijas pārmet vietējiem grupējumiem "Hamas" un "Fatah" nelikumīgus paņēmienus savstarpējā cīņā - sāncenšu atbalstītāju nepamatotas aizturēšanas un spīdzināšanas, ziņo ārvalstu masu mediji.

Pēc tiesību aktīvistu apgalvojumiem, aizturētos spīdzina un izmanto citus nelegālos pratināšanas metodes cietumos Jordānas upes rietumkrastā un Gazas sektorā, vēsta "Ria Novosti".

Islamistu grupējums "Hamas" 2007.gada vidū nāca pie varas Gazas sektorā pēc bruņotā apvērsuma pret "Fatah" kustībai un autonomijas līderim Mahmudam Abasam lojālajām struktūrām.

Abass caur Palestīnas nacionālās administrācijas struktūrām saglabāja kontroli pār Rietumkrastu un saņem starptautisko atzīšanu un atbalstu.

Palestīniešu tiesību aktīvists Salahs Abdels Ati paziņoja, ka reģistrēti vairāki desmiti gadījumi, kad cilvēkus aizturēja nepamatoti un viņus spīdzināja, patvaļa tika vērsta pret abu grupējumu atbalstītājiem.

Par palestīniešu likumsargu darbību Rietumkrastā organizācija saņēmusi 211 sūdzības, bet Gazas sektorā – 69 sūdzības.

Tiesību aizstāvji asi nosodīja pretlikumīgas aizturēšanas un spīdzināšanu, kas ir cilvēktiesību pārkāpums.

Arī abi grupējumi – "Hamas" un "Fatah" – regulāri apsūdz viena otru nelikumīgajās darbības. Līdz šim visi mēģinājumi samierināt abus grupējumus izgāzušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!