Foto: Reuters/Scanpix

Dažādos skandālos iesaistītais Kanādas pilsētas Toronto mērs Robs Fords, kurš šonedēļ ir atgriezies darbā pēc rehabilitācijas kursa iziešanas, atklājis medijiem, ka ir "dzimis alkoholiķis" un ir ir izmēģinājis gandrīz visas narkotikas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tomēr atkarības ārstniecības programmu izgājušais mērs izvairījās atbildēt, vai pametīs amatu, ja atkal sāks lietot apreibinošās vielas. Fords plāno atkārtoti kandidēt uz mēra amatu oktobrī gaidāmajās vēlēšanās.

Kanādas raidsabiedrībai CBC Fords pastāstīja, ka ir lietojos "pilnu gammu" apreibinošo vielu. Iepriekš medijiem viņš stāstīja, ka tās ir,  "iespējams, katra narkotiku, ko jūs varat iedomāties". Vēlāk telekanālam CP24 viņš atklāja, ka nekad nav lietojis heroīnu, bet, ka ir izmēģinājis marihuānu, halucinogēnās sēnes un kreku.

Fords apgalvo, ka no atkarības ārstēsies "visu atlikušo dzīvi" un ka apreibinošo vielu lietošana ir vainojama pie visiem viņa nepiedienīgajiem komentāriem. "Tu dari lietas, tu saki vārdus, bet tas neesi tu. Es uzņemos pilnu atbildību. Viss, ko es varu darīt, ir atvainoties un cīnīties ar šo slimību," skaidro Fords.

Kanādas politiķis ir iesaistīts vairākos skandālos saistībā ar narkotiku lietošanu, esot Toronto mēra amatā. Deputāti ir atņēmuši viņam virkni pilnvaru.

Par spīti jau agrāk izskanējušām aizdomām par Forda atkarībām, viņš, 2010. gadā stājoties mēra amatā, iekaroja iedzīvotāju simpātijas sava vienkāršā cilvēka tēla dēļ, kā arī pateicoties publiskajai cīņai ar savu lieko svaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!